e
Banner

Etiketler: hasan pezük



Demiryolu taşımacılığı yeni projelerle rekora koştu



Doğu-batı ve kuzey-güney koridorlarında demiryolu yük taşımacılığında lojistik üs olması konusunda önemli adımlar atan Türkiye için 2020 demiryolunda rekorlar yılı oldu. Uluslararası taşımalar %34 artarak 3,4 milyon tona ulaşırken, toplamda ise 34,5 milyon ton yük taşındı. Rusya ve Çin taşımalarının arttırılması, Pakistan ve Afganistan taşımalarının başlatılması için çalışma yürütüldüğünün bilgisini veren TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Pezük, İran ve ilerisi ülkelere yapılan yük taşımalarının 1 milyon tona çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Pezük, ayrıca işletmeye açılan Sivas-Samsun hattıyla Rusya ve Ukrayna’ya ihracat taşımalarında artış yaşanacağını vurguladı. 




Türkiye demiryolunda esen rüzgarı yakaladı


Yayın: 18-01-2022
Kategori: Demiryolu

Talebin her geçen yıl arttığı demiryoluyla 2021’de toplam 38.2 milyon ton yük taşındığını belirten TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) ve Marmaray üzerinden yapılan taşımalarla Türkiye’nin transit demiryolu taşımacılığında merkez ülke konumuna geldiğini söyledi. Pezük, 2022’de BTK hattı ve Orta Koridor’un daha da hareketleneceğini vurguladı. 




TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Yüzde 22 hedefiyle demir ağlar örüyoruz



Demiryollarına son 22 yılda 960 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı ve hat uzunluğu 13 bin 919 km’ye çıkarıldı. Demiryolu ağının geliştirilmesi amacıyla doğu-batı ve kuzey-güney yönünde birçok proje yürüttüklerini belirten TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, 2053 Ulusal Ulaştırma Ana Plan hedefleri kapsamında demiryolunun yük taşımacılığı içindeki payı yüzde 21,93’e, hat uzunluğunun 28 bin 590 kilometreye çıkarılacağını söyledi.